Bestuur

Jos Wennekes

Voorzitter

Mijn naam is Jos Wennekes, getrouwd, ik heb drie kinderen en ben al ruim 30 jaar woonachtig in Noord-Brabant.

Ik ben momenteel verantwoordelijk voor de inkoop van een grote meubelfabriek. Ik heb een jarenlange ervaring in het organiseren van logistieke processen in een commerciële omgeving.

Tegenwoordig zijn er steeds grotere groepen die sociaaleconomisch moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om kinderen die zich in een kwetsbare situatie bevinden een paar leuke dagen aan te bieden in een mooie accommodatie in een schitterende, natuurlijke omgeving. Ik heb zelf Gerard van Slobbe toentertijd toen hij nog pastor was in Vlaardingen persoonlijk mee gemaakt als misdienaar. Een bevlogen man met een uitzonderlijk talent om mensen te verbinden en op te komen voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ik voel mij daarom zeer betrokken bij dit nieuwe initiatief en zal in mijn rol als voorzitter proberen deze jongeren de kansen te bieden met behulp van een solide en financieel gezonde organisatie.

Tom Dogterom

Penningmeester

Ik ben Tom Dogterom, getrouwd met Jeannette en we hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Wij zijn Dordtenaren van geboorte en wonen sinds 2023 ivm Renesse.

Sinds 1981 werkte ik in commerciële en adviserende functies in de IT industrie. Sinds 2007 ben ik bezig met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik werk nu parttime als MVO manager bij een hotel hier in de buurt.

In 2013 werd ik betrokken bij de Gerard van Slobbe Stichting en ondersteun sindsdien als voorzitter alle vrijwilligers bij hun goede werk om  een mooie en veilige plek te bieden aan  doelgroepen om ontspanning, bemoediging, humor en blijdschap te beleven.

Ik wil mij in de Stichting Natuurlijk voor Kinderen graag inzetten als fondsenwerver omdat ik weet dat er veel, soms heel kwetsbare, jongeren zijn  die het heerlijk zouden vinden om er eens een weekje tussenuit te zijn en zonder zorgen te genieten van de natuur en elkaar.

Die groepen hebben niet altijd de middelen om dat te bekostigen. Betrokken mensen en organisaties hebben de wens om iets goed te willen doen. Ik wil die bemiddelende rol tussen hen en de kinderen graag invullen.

Laura Tuinstra

Secretaris

Mijn naam is Laura Tuinstra. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als kinderverpleegkundige, en later als manager en beleidsmaker in de intensieve medische kindzorg. Hierin heb ik een kinderzorghuis opgebouwd voor ernstig zieke kinderen. In mijn loopbaan heb ik deelgenomen aan diverse nevenactiviteiten als project ontwikkelgroepen, lid van diverse stuurgroepen en bestuurslid van een branchevereniging. Ik kan mezelf omschrijven als doel- en resultaatgericht, creatief, empathisch en ondernemend. Nadat ik in oktober 2021 naar Bosschenhoofd ben verhuisd werd ik gevraagd voor een functie in het nog op te richten bestuur van de Stichting Natuurlijk voor Kinderen. Ik ben dus vanaf de start betrokken bij de opbouw van deze stichting. Mijn enthousiasme is groot en de affiniteit met (kwetsbare) kinderen en het gezin speelt hierbij een prominente rol. Mijn motto luidt: ‘Het onmogelijke mogelijk maken’.

Raad van toezicht

Doetina van Kelle

Mijn naam is Doetina van Kelle, ik ben 56 jaar en woon in Roosendaal. ik heb een achtergrond als onderwijskundige en arbeids- & organisatiepsycholoog en heb daarnaast een MBA behaald aan Nyenrode Business Universiteit. Tijdens mijn loopbaan ben ik in verschillende (onderwijs)sectoren actief geweest, zoals in het hoger beroepsonderwijs en voor het primair onderwijs. Op dit moment ben ik voorzitter College van Bestuur van Stichting Markland College, een stichting voor voortgezet onderwijs met scholen in Halderberge en Moerdijk. Daarnaast vervul ik een aantal toezichthoudende functies, veelal ook in het onderwijsveld. Samen met collega’s en partners werk ik dagelijks aan de best mogelijke kansen voor elke kind. Om diezelfde reden zet ik me ook graag in voor de Stichting Natuurlijk voor Kinderen en heb ik meegedacht over de oprichting ervan. Voor elk kind zou het mogelijk moeten zijn een periode ontspannen te kunnen verblijven op een mooie plek die bij hen past. Kinderen zijn de basis van onze samenleving en zij zouden dan ook alle kansen moeten krijgen die ze nodig hebben.

Ton Christophersen

Ik ben Ton Christophersen. Na de afronding van de Koninklijke Militaire Academie in Breda studeerde ik doctoraal bedrijfseconomie in Tilburg en postdoctoraal accountancy in Amsterdam. Na mijn militaire loopbaan heb ik diverse functies vervuld, onder meer bij een groot accountantskantoor, bij de gemeentelijke overheid en bij een HBO instelling. Momenteel ben ik bestuurder bij Laurentius Stichting, een stichting voor primair onderwijs en opvang in de randstad. ‘Jonge mensen laten groeien tot zelfbewuste wereldburgers en daarbij aandacht te hebben voor gelijke kansen voor ieder kind’; is mijn drijfveer. Als lid van de raad van toezicht draag ik, samen met het bestuur en alle vrijwilligers, daarom graag bij aan de prachtige opgave van de Stichting ‘Natuurlijk voor Kinderen’. Ik ben getrouwd, heb drie volwassen kinderen en woon in Zegge.

Steun de stichting Natuurlijk voor kinderen en doneer vandaag nog!

Steun de stichting Natuurlijk voor kinderen en doneer vandaag nog!

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee?

Doelgroep

Wie zijn wij?